Sesongstart i utestua – med stoler fra en søppelkonteiner og andre gjenbruksfunn


Reddet: Da jeg fikk se de gamle spisestuestolene ved konteineren, orket jeg ikke tanken på at de skulle havne på søppeldynga.

I påska har jeg innviet utestua – med nytt konteinerfunn.

Når du får gjester, føles det som om du aldri får nok sitteplasser. Møblementet i utestua eller summarstugan er nå blitt supplert med to gamle spisestuestoler i eik. Kjekt når en får storinnrykk.

Stolene, som trolig er fra rundt 1920, fant jeg i en søppelkonteiner i borettslaget mitt i Oslo i fjor høst.
Riktignok sto stolene på utsiden av conteineren, noe som er et stilltiende tilbud om gjenbruk fra kasteglade naboer. Jeg kunne dermed oveta stolene med god samvittighet.

Egentlig til kjøkkenet:Tallerkenhylla av gjenbruksmaterialer ble kjøpt på auksjon for lenge siden, men da jeg endelig fikk mitt landkjøkken var det ikke veggplass. Dermed ble den hengt opp i utestua. Hylla behøver ikke brukes til tallerkner.

Til sesongstart i utestua ble stolene (dere ser bare bilde av den ene) tatt med fra boden og over grensa til svenskehuset. Mulig jeg maler dem når det blir varmere i været, men enn så lenge gir de sjel til utestua med sitt rustikke uttrykk. Det beste av alt er at stolene er veldig solide, slik spisesutemøbler fra begynnelsen av 1900-tallet ofte er.

Gjenbruk: Lykteholder av en gammel stålampe, sprosse fra et ombygd hus og 1950-talls skøyter fra bruktbutikken.

Jeg tror forresten jeg begynner å bli ferdig med møbleringen her ute. Jeg husker mine spede innredningsforsøk på samme tid i fjor. Det var litt av en overgang å plutselig kunne boltre seg på en veranda på 25 kvadratmeter.

Vintage vindu: Vinduet på veggen ble funnet i uthuset.

Gjenbruk er på mange måter blitt tema for innredningen. Bortsett fra noen få nyanskaffelser, er innventaret arvet, kjøpt brukt eller reddet fra søppeldynga.

Har også du en overbygd uteplass som er blitt din vårfavoritt? Fortell gjerne om hvordan du har innredet i kommentarfeltet under.

Ferdig: Jeg tror jeg begynner å bli ferdig med møbleringen her ute.

3 kommentarer

  1. Så heldig å finne slike fine stoler i søpla! For flere år siden bodde min datter på Bygdøy og jeg var der på besøk. Naboen skulle flytte og i hagen sto en stor container. Vi hadde god utsikt til innholdet fra 2.etasje, og jeg ble nesten dårlig av å se alle de lekre gamle tingene som havnet i den containeren, men var selvsagt for beskjeden til å spørre om å få overta noe av det, sukk!

  2. Stolene er jo kjempefine som de er:) Vi har jo en hagestue å krype inn i , men også en overbygd veranda i inngangspartiet som blir mye brukt. Bordet på bildet her er et bruktfunn som opprinnelig var malt i grusom gressgrønn farge! Det har ileggsplate og gjør at vi fint kan være 6 til middag her ute 🙂
    Bildet er tatt ved juletider en gang.

  3. Koslig plass under tak når kvelden er der eller regnet fosser ned..levende lys i flotte lykter:)
    Vakreste brukte stoler…:) Flott ble det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: