KONKURRANSE: Tips meg om hva jeg skal dyrke på jordlappen og vinn hageredskap fra Burgon & Ball


Overraskelse: Grensa gikk ikke helt der jeg hadde trodd. Jordlappen til høyre for snora tilhører meg.

Hva skal jeg dyrke på jordflekken jeg plutselig ble eier av?

Det er fortsatt frost i jorda, men det ville vært fint om du kunne gi meg noen gode råd så jeg er klar til “våronna”. Du kan bli belønnet med en fin hagepremie.

Magasinet Lev Landlig arrangerer nemlig en konkurranse, der alle som kommer med forslag er med i trekningen av to premier, fra Vien Compagniet sitt utvalg av engelske høykvalitetsredskaper fra Burgon & Ball.

Se premiene under.

Send ditt forslag til hva jeg skal så eller plante til levlandlig@egmonthm.no og bli med i trekningen. Husk å oppgi navn og postadresse.

Spade: En vinner får en bedspade. En rustfri spade som er litt mindre enn vanlig og derfor lettere å håndtere. Verdi kr 490.

Plantesett: En vinner får et sett med rosa planteskje og plantegaffel. Dette er flotte, solide og praktiske håndredskaper. Verdi kr 350.

Les også: Jordlappen som plutselig ble min

Matauk: Her skal det spire og gro til sommeren. Gjerne spiselige vekster.

10 kommentarer

 1. Har det vær dyrket noe der før ettersom det er pløyd opp? I så fall bør du finne ut hva. Det viktige er vel å få jorden “fruktbar” og fri for ugress. Gjødslet og gjort i stand alt etter som hva du skal dyrke. Gulrøtter, sukkererter og forskjellige typer salat er jo alltid hyggelig å hente inn fra hagen. Også nypoteter selvfølgelig! Og de urtene/krydderne som trenger litt plass som Løpstikke og Dill. …ja også må du jo ha rabarbra!

 2. Jordbearbeiding er viktig! Det ble dyrket korn på jordet i fjor. Et gammelt bilde fra 1950-60-tallet viser at det også har vært eng med beitedyr.
  Mange fristende forslag. Husk å bruke epostadressen til Lev Landlig for å være med i trekningen:-)

 3. Når det var korn så står du jo ganske fritt. Hadde det fx blitt dyrket poteter på jordet så var det kanskje ikke like lurt å dyrke det i år igjen. Viktig å bytte om på hvor du planter hva.
  Her i bestemorhuset har vi planer om å grave opp staudebedet foran huset i år. Der er det så dårlig vekst at jorda sikkert er ganske så utarmet. Får heller ofre noen stauder (selv om jeg såklart prøver å redde alle) få på litt ny jord, hønsemøkk og litt kukompost. Da blir det nok bedre forhold:)

 4. Solsikker er jo fint og ha noen rader med, og fuglene blir jo så glade av litt solsikkehoder til vinteren 🙂 Ellers hadde jeg lagd egen urtehage med forskjellige urter man kan bruke friske og til tørking 🙂 …og grønnsakshage til resten..deriblant poteter…hvis du er interressert i blomster etc har jeg noe på min blogg www . farmorshage.blogg.no…

 5. Takk for tips! Husk å maile inn forslagene til levlandlig@egmonthm.no, dersom dere vil være med i trekningen av premiene.
  Du har en virkelig flott blogg, med mange fine bilder, Vibeke. Alle bør ta seg en tur inn på farmorshage.blogg.no.

 6. 🙂 koslig du synes det, og takk for du ber andre kikke
  Innom bloggen:) bare hyggelig, nystartet hageblogg
  Men flere innlegg kommer:)
  Skal sende inn en mail da på konkuransen:)

 7. Elsker bloggen din ganske enkelt!! 🙂 Jeg skal anlegge grønnsakshage selv i år og er ikke så bevandret.. Men fant denne her i høst da jeg planla litt! 🙂 Den synes jeg var knall og hjelper hjelpeløse meg masse! 🙂 Jeg synes jo at jordbær og poteter må være med hvis det ikke er for mye skygge på jordlappen din! Rabarbra kan jo stå “hvorsomhelst” men er fin å ha i hagen. Ønsker deg lykke til med den fine åkeren din! 🙂 http://www.tommeliten.no/Default.asp?Cat=400

 8. Hei, Renate. Hyggelig at du liker bloggen. Nettsiden du viser til ser nyttig ut. Det blir nok både poteter og rabarbra. Hold oss orientert om hvordan det går med grønnsakshagen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: