Stålampe fikk nytt liv som lykteholder


Smijernslampa ble kjøpt på Ekebergmarkedet for mange år siden. Det elektriske anlegget virket ikke lenger, og lampa har den siste tiden stått lagret i et uthus.

Hadde det ikke vært for at jeg kom om over boka “Sjarmerende uterom” av Ellen Dyrop på Mammutsalg, hadde nok lampa havnet på fyllinga.

Det er nemlig i denne boka jeg fikk ideen til å gjøre om stålampa til et stativ, hvor en kan henge en lykt for telys. Smart gjenbruk, ikke sant?

Det går selvfølgelig an å henge andre ting på stativet også. Bare den berømte fantasien setter grenser.

Bort med lampeskjerm og elektriske ledninger, og vips ble lampefoten ny og annerledes. Lykten har jeg fått i innflyttingsgave.

Lyktestativet har allerede fått sin plass i et hjørne av utestua.

Dyrops bok, utgitt på Gyldendal, har forresten mange andre gode gjenbruksideer som er verdt å sjekke ut.

12 kommentarer

 1. Hei Lars Johan.
  Nå er det en stund siden jeg har lagt igjen melding på bloggen din. Det skyldes ikke uvilje, men litt trøblete pålogging når en skal skrive en melding. Jeg opplever ofte at jeg ikke klarer å legge igjen meldinger på bloggen og mistenker at jeg ikke er alene om det?
  Uansett. Kjempeflott gjenbruksløsning å henge en glasslykt for telys i smijernslampen! Tøft!
  Jeg ønsker deg en fortsatt riktig fin dag 🙂
  Stein

 2. Takk for hyggelig tilbakemelding. Dere bør sjekke ut boka, hvor jeg har hentet ideen. Masse inspirasjon til herlige uterom.
  Så til innloggingsproblemene.
  Det er jo forferdelig synd dersom teknikken hindrer folk å legge igjen kommentar. Jeg håper problemet er forbigående, men jeg skal sende en supportmelding til Origo. Fint om andre som har problemmer med innlogging og andre ting gjør det samme.

 3. Morsom ide 🙂 mye rart man kan gjøre ved og bruke fantasien litt..og det beste er at det blir billig 😉 Skal sjekke ut boka…har en drøss med norgesglass som skal testes ut for og bli lamper her…må bare skjønne hvordan, kansje det står noe om det der ?

 4. Det skader ikke om ting kan gjøres litt billig, nei.
  Boka er som sagt verdt å sjekke ut.
  Tror dessverre ikke det står noe om hvordan en bruker norgesglass til elektriske lamper…

 5. Takk for link til lampe…stas 😉 De er jo så flotte:) og har en haug med norgesglass jeg skulle brukt til noe :)…og jeg leste nok feil når jeg nevnte norges glassene , for synes det sto en gjennbruksbok..hmm..hvor jeg fikk det fra vites ikke 😉 hihi…men en bok om uteplass er jo også godt lesestoff :)) hehe…

 6. En skal tenke seg om før en “ødelegger” arvegods da. Denne lampa her ble kjøpt på et bruktmarked og hadde ikke affeksjonsverdi. Så da var det lettere å nedgradere den til utelampe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: