Finstua på Karlsfors møblert


Jeg synes ikke det ble så aller verst.

Sofaen og stolene som en gang ble kjøpt til min andre leilighet, fyller nå finstua eller salongen på Karlsfors. Jeg har allerede fortalt om den strabasiøse fraktingen av møblene.

Møblene, som egentlig er ganske gammeldagse, passer bedre i svenskehuset enn i sitt tidligere hjem. Det ser jeg nå.

Chesterfield-sofaen er fra Italian House, mens de røde lenestolene er fra KA International. Alt er rundt ti år gammelt. Teppet ble kjøpt omtrent samtidig, på Bohus.

Når du skal kjøpe mye nytt inventar samtidig, er det et godt tips å ikke handle alt i en butikk. På den måten blir innredningen mer personlig og spennende.

Les også: Strabasiøs flytting av møbler til svenskehuset

Salongen har fått et antikt salongbord, som jeg kjøpte på auksjon 17 år gammel. I et hjørne, som ikke synes på bildet, er det også blitt plass til den vesle rokokkosofaen etter tante Betzy, som jeg fortalte om her om dagen.

Stua skal pusses opp, men det blir ikke med det første. I mellomtiden synes jeg det er viktig å møblere og ta rommet i bruk. For det er fullt beboelig her.

Jeg har alltid drømt om en finstue, som bare skal brukes ved spesielle anledinger. Tenk det har jeg fått nå. I gamledager var det ikke uvanlig at gårdens finstue bare ble brukt til jul og begravelser.

Hos meg vil nok stua bli brukt oftere, likevel ønsker jeg å ha den gammelmodige stemningen med litt stiv og høytidelig møblering. Det gir luksusfølelse å slippe og ta praktiske hensyn til at rommet skal fungere i det daglige.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: