Gledelig gjensyn med gammel tapet-kjenning på Thorbjørnrud Hotel


Jeg har vært på Thorbjørnrud Hotel på Jevnaker i helga. De vakre stuene var virkelig til inspirasjon.

Den gamle delen er en praktfull jugendbygning, som er satt i stand med ikke minst tidsriktige tapeter. Tapeten i den staselige hallen ble et hyggelig gjensyn med en gammel kjenning.

Akkurat samme tapet fikk jeg satt opp i min første leilighet for mange år siden. Ja, jeg visste tidlig hvordan jeg ville ha det.

Tapeten Torvet, Brevik i nygotikk/nyrenessanse tilhører kolleksjonen Norsk Arv, en serie med kopier av gamle papirtapeter.

Leiligheten er solgt forlengst, men jeg har fortsatt noen ruller igjen av tapeten. Jeg håper jeg kan få brukt den i et av rommene i svenskehuset.

Foreløpig har jeg lagt en tapetbit i bunnen av skuffen på kjøkkenbordet. Å bruke tapetrester som “skappapir” er både dekorativt og miljøvennlig.

1 kommentar

  1. Norsk arv har noen nydelige tapeter. Den hadde kledt spisetuen din 🙂
    Vi hadde tenkt å tapetsere spisestua her, men så kom vi på ideen å rive av de porøse platene veggene var kledt med og fram komden orginale panelen. Neste steg blir vel å ta av pappen på samtlige tak himlinger å hente fram panelen der også…men vi er oppusingsslitene etter å ha tatt hus, bygget garasje og hagestue, laget murer og surjordsbed i hagen…så det blir nok ikke gjort i første omgang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: