Arven etter Betzy på Enerhaugen


Da jeg var liten gutt elsket jeg å være med til farfars tante.

Det var to ting med Betzy: Hun var veldig gammel og hadde veldig mange pene ting. Begge delene var veldig tiltrekkende på en liten gutt som meg.

Hun bodde i en leilighet på Enerhaugen i Oslo. Hjemmet hennes var stappfullt av rokokkomøbler, malerier og lysekroner. Den vesle gutten gjorde store øyne.

Les også: Flere svensker i slekta

Selv var hun full av historier om gamle dager, som jeg likte så godt å høre på. Jeg var rundt ti år da hun ble funnet død i leiligheten sin, 97 år gammel. Tenk om en kunne skru tiden tilbake.

Sofaen på bildene er etter Betzy. Jeg husker godt at jeg som gutt satt i den og spiste sjokoladeiskrem. Nå har sofaen havnet i finstua på Karlsfors. Er det det som kalles slekters gang?

Noen ganger tenker jeg på hvordan jeg er blitt som jeg er blitt. Hvor formet meg i oppveksten til å bli den jeg er i dag? Jeg er overbevist om at besøkene hos tante Betzy gjorde noe med meg. Jeg skal fortelle mer om henne senere.

2 kommentarer

  1. Så fint et innlegg! Du har så mange pene og koselig ting, og heldige deg som hadde en gammeltante som Betsy. Jeg hadde også et besteforeldrehjem som siden har vært mitt ideal. Mammas søster “gikk i huset” og stelte for sin far til hun var langt oppe i åra, og jeg besøkte henne og bodde flere uker hos henne da jeg var 3-4 år, og senere. Husker så masse både av interiøret og alle menneskene vi hadde kontakt med. Klart slikt er med på å forme oss. Men dette at vi fester oss ved interiør og det som er vakkert, betyr vel også at vi har en medfødt skjønnhetssans eller kanskje litt kunstnerisk sans. Kunst er jo også å innrede hus.

  2. Gleder meg til å høre mer om gammeltante 🙂 Det du skriver får meg til å tenke på “tanta til Beate” 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: