Gammel badebalje kjøpt på bruktmarked i Oslo


Å tilbringe helga i byen, har også sine fordeler. I går fikk jeg med meg det ukentlige bruktmarkedet på Grønland i Oslo.

Der fant jeg denne herlige badebaljen, i malt sink. Jeg har sett større badekar i samme form, men ikke så små kar som dette. Det må være beregnet for barn.

Jeg måtte gi noen hundrelapper, og selgeren ønsket meg et godt bad.

Baljen er nok fra første halvdel av 1900-tallet, men jeg setter pris på om noen kan hjelpe meg med en mer presis datering i kommertalfeltet nederst i saken.

Badebaljen vil bli et fint innslag på verandaen, sammen med sinkkanna jeg kjøpte i Franrike i fjor høst.

Baljen kan brukes til mye; som blomsterbeholder, vinkjøler, fuglebad. Eller kanskje den rett og slett skal benyttes som nettopp badebalje neste gang jeg får små barn på besøk i svenskehuset?

12 kommentarer

 1. Den var flott!! 😀
  Sjøl har jeg lenge ønsket meg et gammelt badekar som kan stå ute om sommern. Til å bade i under stjernehimmlen 🙂

 2. Ja, denne baljen måtte jeg bare ha.
  Det hadde sikkert vært litt av en opplevelse å bade under stjernene. Men baljen min blir litt for liten, kanskje fotbad?

 3. Vilket sött badkar. det kan du ju ha både inne och ute i trädgården . Ha det så gott i veckan Kram Meta

 4. Jeg hadde vannliljer i en stamp i to sessonger. De ble veldig fine. Jeg overvintret dem i kjellern.og de klarte seg i to somre. Så monterte vi en gammel vannpumpe på stampen sånn at vannet renner ned i den, og det likte de ikke.

 5. Vannliljer liker stillestående vann altså. Det var jo synd at du ikke klarte å få dem til å leve lenger, men det ble en litt søt historie da.

 6. Jeg har ikke gitt opp ideen med vannliljer. Må bare finne noe velegnet å ha dem i som er dypt nok. Har så lyst på hagedam, men det egner seg dårlig sammen med en badeglad Labrador! 🙂

 7. Du kan vel gjerde inn dammen med et koselig gjerde? Det er vel strengt tatt også påkrev hvis dammen er av en viss dybde.
  Jeg drømmer også om vann i hagen – en blanding av hagedam og gårdsbrønn. Men tror ikke det blir i år…

 8. Jeg synes ikke det blir helt det samme, men har tenkt tanken på en oppmurt dam. Et slags basseng der man kan sitte på kanten.
  Mannen ønsker seg Koi-karper..og da må jo dammen ha en viss dybde.. Kanskje med en bakvegg overgrodd med klatrehortensia og en “green man” som spruter vann. Akk, det er lov å drømme:)

 9. Ojj badebaljen er kjempefin da ! Fin bare å ha på pynt , eller som badekar for små gjester , synes jeg.

 10. Ja, den er jeg kjempefornøyd med. Foreløpig har jeg brukt den til blomster, men den kan raskt ordnes for små badegjester. Gøy å bruke gamle ting til det de er ment for.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: