Kjøkkenskap med stor K


Jeg er midt oppe i oppussingen av kjøkkenet. Det vil nok gå noen uker før jeg blir ferdig med sparkel, akrylmasse og maling.

I mellomtiden må det være lov å drømme seg bort litt. Fantasere om hva slags kopper og kar jeg skal ha i det gamle skapet, for eksempel.

Jeg tror jeg vil gå for en blanding av Edme-servise fra Wedgwood og gammelt pressglass. Eller skal jeg samle all den gamle sølvpletten her? Det som er sikkert er at jeg bare skal ha bruksgjenstander i skapet. Og dørene skal være oppslått på vid vegg.

Les også: Operasjon Kjøkken: Sliping av tak og vegger

For meg er dette kjøkkenskapet med stor K. Det er nesten som et framskap, og skal være veldig typisk for kjøkken fra begynnelsen av 1900-tallet. På resten av kjøkkenet er dessverre den originale innredningen fra byggeåret fjernet, det er spor i gulvet fra de gamle skapene.

Heldigvis er dette skapet bevart. Jeg liker at det er så solid og romslig. Det skal aldri bli revet ut, i hvert fall så lenge jeg eier huset.

4 kommentarer

  1. Jeg tenker på de koselige engelske kitchen dressers når jeg ser dette. Du er kjempeheldig som har litt igjen av den opprinnelige sjarmerende kjøkkeninnredningen! Er så spent på å se hvordan det blir 🙂

  2. Ja, det kan minne om slike engelske skap. Jeg har i hvert fall en del engelsk steintøy som jeg skal ha i skapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: