Operasjon Kjøkken: Sliping av tak og vegger


Å bestemme seg og sette i gang, er halve jobben. Endelig har jeg startet oppussingen av kjøkkenet i svenskehuset.

Planen er å pusse og male eksisterende vegger, tak og kjøkkeninnredning. Utgangspunktet kunne vært verre, jeg slipper unna med overflatebehandling. Eller rettere sagt: Jeg har bestemt meg for at det får holde.

Jeg startet såvidt på ettervinteren i fjor, men da våren kom ville jeg heller drive ute. Veien tilbake til slipemaskinen og akrylmassen har vært lang.

Kjøkkenet har vært fullt brukelig hele tiden. Det virker jo demotiverende i seg selv. Hvorfor stresse med oppussing når familien stortrives i varmen fra vedkomfyren? Jeg skal også innrømme at mye av spenningen forsvant da jeg fikk bekreftet at tregulvet var inntakt under lionoleumen.

Problemet med kjøkkenet er at det ikke har vært ille nok. Det var til og med kulisse da jeg viste frem slagbordet mitt i Lev Landlig. Likevel er det ingen tvil om at det trengs å shines opp.

Framover er det bare Operasjon Kjøkken som gjelder. Jeg har kjøpt to hendige slipemaskiner. De skal forhåpentligvis få panelet glatt igjen. Det ytterste laget med maling har en knudrete overflate som jeg vil ha bort. Store sprekker mellom panelbordene tetter jeg med akrylmasse.

Jeg har begynt å fantasere om hvor moro det blir å henge ting på nymalte vegger. Jeg skal holde på til jeg blir FERDIG, om kalenderen skulle vise midtsommer. Jeg lover å holde deg oppdatert.

5 kommentarer

 1. Det kommer til å bli kjempefint! Så flott med grue og gammel komfyr. Jeg ønsker meg en gammel vedkomfyr her også. Både stemningsfult og brukandes til matlaging:)
  Ser du har tatt av linoliumen. Var den limt med egalin? Det var den hos oss, og det er den værste møkkajobben jeg har gjort i hele mitt liv! 🙂

 2. Hei. Jeg håper også at det skal bli fint. Ja,kjøkkenet er vel det rommet som er mest originalt her i svenskehuset. En gammeldags vedkomfyr er virkelig å anbefale. Jeg bruker den både til oppvarming og matlaging. Kjekt å slå to fluer i en smekk!
  Når det gjelder gulvet var jeg veldig heldig. Lionoleumen lå løs og var bare å rive av. Under lå det treplater, som også bare lå løse. Under lå tregulvet slik du ser på bildene. Frykter jeg må ta den samme møkkajobben som deg i kammerset, der mistenker jeg at gulvbelegget er limt fast.

 3. ÅH, så deilig! 🙂
  Egalin forandrer seg til søle når det kommer vann på og må skrubbes vekk…huff…men resultatet var verdt det!
  Vi har bare tatt fram orginalgulver i annen etage. Her ligger en-stavs parkett fra 60tallet som er like fin. Og i gangen og “lillerommet” mellom kjøkken og bad har vi lagt sjakkrutete fliser:) Der kjøkkenkomfyren sto før har vi nå en gammel rundbrenner som engang sto på Oskarsborg Festning. Den er fin, og blir nok flyttet opp med tid og stunder.

 4. Morsomt å høre om huset ditt Hanne Trine.
  Jeg har lyst til å male sjakkruter på gulvet i hagestuen, en idè jeg fikk i julenummeret av Lev Landlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: