En antikk tobakkskrukke eller bare nips fra Nille?


Denne fargeklatten kom jeg over i en bruktbutikk nylig. Jeg syntes turkisfargen var så fin at jeg bare måtte ha den.

Dessuten fikk jeg den til loppispris. Det gjør jeg ofte og er grunnen til at jeg stadig kan kjøpe gammelt og brukt til svenskehuset.

Jeg innbiller meg at det er en potporikrukke eller en tobakkskrukke. Jeg tror også den er antikk, altså minst 100 år. Men sikker er jeg ikke. Vet du hva dette er og eventuell alder? Da ville det vært fint om du benyttet kommentarfeltet nederst i saken.

Gjenstanden er i opalglass, bortsett fra knotten på lokket, som er i gjennomskinnelig glass.
Opalglass var jo veldig vanlig ved forrige århundreskifte og kan gi en pekepinn om alder.

Krukka har ingen skjøter, og dermed er den trolig blåst. Høyden er cirka 15 centimeter. Jeg finner ingen merker eller stempler.

Kanskje den ikke er verdt pengene jeg ga. Kan hende vi snakker om nips som ble solgt på Nille i fjor. Uansett liker jeg krukka veldig godt, med sin intense farge og fine “bilringer”. Det er vel det viktigste? Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvor jeg skal ha den i huset.

2 kommentarer

  1. Så fin! … og blåfargen ser da “gammel” ut.
    Jeg har gamle asjetter i den samme fargen i pressglass m opalinglass i kantene. Har den merke under etter å ha blitt blåst? Eller..hm. Den kan jo ha blitt blåst fra andre siden også. På fasongen ser den egentlig ut som en apotekerkrukke, men så er det fargen da! Den kan jo være noe “junk” fra 70tallet, men heller ikke der får jeg fargen til å stemme. Et lite og vakkert mysterium 🙂

  2. Takk for innspill:) Jeg synes også fargen er veldig gammeldags. Den har et “blåsemerke”, men det er ikke så godt synlig. Noen andre som har forslag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: