Bryggedrømmer i kulda


Her ser dere min egen badeplass. Eller det som skal bli det.

Det er ikke fordi jeg er isbader at jeg viser dere disse bildene. Snarere tvert imot: Kulda om dagen får meg til å drømme om sommer, sol og bading. Om ei tørkesnor med badetøy og håndklær. Jeg må innrømme at vinteren ikke er min årstid.

Det ble mye bading den første sommeren på Karlsfors. Morgenbad, midtpådagenbad, kveldsbad… Herlig! Mine gjester og jeg brukte en strand på andre siden av innsjøen. Det tok bare noen minutter å gå fra huset.

Likevel skal det bli noe annet å bare tusle gjennom hagen og ned til sin egen brygge. For det er det jeg har planer om: Å legge ut en flytebrygge med landgang.

Før i tiden brukte sommergjestene på Karlsfors den lille vika bak uthuset når de skulle ta sitt “morgondupp”. Det ble laget en kunstig strand med påkjørt sand.

Men nå er sanden forlengst vasket vekk og sivet overtatt. En båt og et par kanoer vitner om sjølivet som en gang var. Jeg tror en brygge er det enkleste for å tilrettelegge for bading her igjen.

Huset mitt ligger ikke lengre enn 75 meter fra Svensbysjøen, men jeg eier ikke de siste meterne ned. Tomtegrensa går rett bak uthuset.

Kommunen tillot ikke avstykning helt ned til vannet da min eiendom ble skilt ut fra hovedbølet på 1970-tallet, ifølge nabodamen på herregården.

Men hun ga meg lov til å opparbeide området ved vannkanten og legge ut en brygge. Bare jeg sørger for at brygga ikke forsvinner med isen!

3 kommentarer

  1. Ei anna alternativ er “ei vanleg brygge” på påler (dersom det ikkje er mykje drivis om våren) – då borer du hol i isen (no) og slår ned påler (imp) – til våren bygger du resten. Enkelt og greit (men viss “drivis/vind” – kan det vere dødt arbeid. Må vurderast i kvart enkelt tilfelle 🙂
    Flytebrygge er fint – men litt meir ustabil(vippete) – avhengig av størrelse.

  2. Hei, takk for gode tips. Jeg har tenkt at det enkleste vil være å kjøpe en ferdig flytebrygge, men kanskje jeg bør lage en vanlig brygge i stedet? Det høres jo ikke såå vanskelig ut, når du beskriver det. Kan jo hende det også kan lønne seg å hyre inn hjelp kontra å kjøpe en fiks ferdig flytebrygge. Noen som har erfaringer?

  3. Eg lagde denne i 2000 – med 6 stk varmtvannstanker under – flyt i beste velgåande endå !! (kanskje det er nok med 4 stk vv-tank) – Isen er det store problemet (og vind/drivis)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: