Picasa tegnet huset på Karlsfors


Denne tegningen av huset på Karlsfors fant jeg i en gammel eske på loftet. Tegningen er laget av en kunstner som vokste opp i huset. Neida, jeg bare tuller (men historien kunne nesten passe til et annet gammelt hus, som jeg forelsket meg i som gutt og som dessverre er revet i dag).

Tegningen over er ganske enkelt laget av datamaskinen. Datategningen i blyantstrek er så god at en fort kan forveksle den med et ekte kunstverk. Picasa er fantastisk.

Jeg hadde faktisk tenkt å få huset tegnet eller malt, slik at jeg kunne ha et fint bilde på veggen i Oslo å se på når lengelsen etter Karlsfors melder seg og jeg ikke kan dra dit.

Nå kan jeg kanskje bare printe ut denne tegningen og kjøpe en ramme? Jeg kan jo legge på litt vannmaling, så får jeg en skikkelig akvarell. Uansett er det et morsomt tidsfordriv å lage datategninger ut av fotografier. Bare prøv selv.

2 kommentarer

 1. Hei Lars Johan. Huset ser veldig flott ut- både med picasas tegneeffekt- og på bildet nedenfor! Vårt svenske hus var også gult når vi kjøpte det for 6 år siden- og vi likte egentlig fargen veldig godt! Men vi har et laftet gjestehus som ligger helt inntil hovedhuset – og det har en falurød “slämfarg” som ikke passet så godt med det gule. Vi valgte derfor å gjøre som 99% av nordmenn med feriested i Sverige: Vi malte det med en matt, falurød farge. Selvfølgelig med “vita knutar”. 🙂 Ditt hus passer derimot gulfargen helt perfekt.
  Ha en fortsatt fin kveld.
  stein

 2. Hei og takk for det, Stein.
  Ja, feriested i Sverige er jo synonymt med en rødmalt stuga.
  Noen synes jeg bør male huset både rødt og hvitt. Men siden huset mitt et et sveitserhus synes jeg okerfargen passer bra. Sveitserhus hadde jo opprinnelig lyse jordfarger med mørkere kontraster.
  Da jeg malte litt ny kledning i høst, bestemte jeg meg for å beholde fargen lys oker.
  Ha en fin kveld (eller natt) du også:-)
  Lars Johan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: