Stig fikser veden og kan brøyte gårdsveien


.

Jeg måtte kjøpe mer ved. Verken vedlageret som var igjen fra de forrige eierne elller min egen innsats ved sagbukken, var tilstrekkelig for å holde varmen i vinter.

Det er noe eget med vedfyring i gamle hus. Varmen slår inn i veggene og gjør bygningen godt. Det klarer ikke en panelovn.

Pensjonisten Stig slår gresset på nabohytta. Jeg ble tipset om at han også leverer ved.
Han har ingen skog selv, men rydder trær og buskas hos naboer.

Les også: Ved og varme

Stig var positiv til min henvendelse om å kjøpe ved, men han var usikker på om veden hans passet i mine ovner. Dermed kom han med meterstokk og målte størrelsen på ovnene mine. Heldigvis var ikke veden for stor. Jeg kjøpte to kubikk blandingsved.

Jeg mente sommerstugan var et passende sted å lagre veden, men Stig ville ha den innomhus. Han tilbød seg å legge veden inn i skjulet, uten ekstra kostnad. For en service. Og ikke nok med det: Stig har et snøskjær på firhjulingen sin og kan også brøyte gårdsveien når jeg trenger det. Det er bare å ringe!

Stig, som ikke bort langt fra Karlsfors, sa jeg hadde valgt et veldig bra sted å ha feriehus. For her i bygda er ingen uvenner. Alle tar godt vare på hverandre. Noe Stig selv er et levende eksempel på, etter min mening. Jeg er veldig glad for å ha kommet i kontakt med Stig. En slik nabo og vaktmester er gull verdt. Han gjør at jeg føler meg litt mer herre i eget hus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: