Løk i minidrivhus i januarhagen


Løk er utrolig dekorativt og ikke minst billig pynt. Jeg digger å bruke løk i utendørsdekorasjoner, som jeg tidligere har blogget om. Det var for noen år siden i blomsterforretningen til Tage Andersen i København at jeg første gang så vanlig matløk bli brukt i dekorasjoner.

Noen mener kanskje rødløken passer best til høst og jul, men jeg synes også det er noe vårlig over den. Alternativt går det an å bruke vanlig løk til dekorasjoner på denne tiden av året. Svibler fra jul kan også benyttes.

Her har jeg plassert en løk på en pute av skogsmose i et lite drivhus, som en tidlig start på våren. Kanskje løken slår rot og begynner å spire?

Råflott ble det med en skarvet løk uvørent satt i en gedigen urne i det som også kan sees på som en glassmonter (egentlig er det en lykt fra Mester Grønn). Det er slike kontraster jeg liker; enkelt og forseggjort, dyrt og billig – side om side.

Hvem har egentlig sagt at en løk ikke er fin nok? Den er jo en av skaperverkets dyrebare skatter. Nå fikk jeg egentlig lyst til å varme meg på løksuppe…

4 kommentarer

 1. Veldig gøy hvis jeg kan overraske lokalavisen. Kanskje dere kan plukke med dere ett og annet tips:-)

 2. Hei Lars Johan.
  Flott ide til utendørsdekorering.
  Jeg har faktisk brukt små røde løk og blådruer i blomsterdekorasjoner med hvite roser og eføy som hovedinnhold. Synes det er veldig vakkert! 🙂
  PS: Du hadde et par spørsmål om dyrking av poteter:
  Jeg har desverre ikke så mye erfaringer med poteter selv, men både Laila og Beate poteter er tidlige varianter. Problemet med tidligpoteter er at de ikke selges i vanlige butikker på denne tiden av året. Du kan vanligvis kjøpe dem som settepoteter på ICA eller COOP i Sverige. Der finner du dem blant blomsterløk og annet om noen måneder. Det er lov å ta med norske poteter til Sverige, men du har ikke lov å ta svenske poteter til Norge 😉
  Om du har lyst å lage dine egne settepoteter pleier det å gå fint å kjøpe vanlige poteter i matbutikken, sette dem, f.eks i eggkartong- en i hvert “hull” og sette dem mildt og lyst i noen uker. NB- Ikke i direkte solskinn! Da skal de forhåpentlig begynne å sette groer.
  Noen nettbutikker har solgt frø til dyrking av tidligpoteter, men på grunn av et nylig utstedt totalforbud av potetfrø importert til EU land er det blitt nesten umulig å få fatt i potetfrø.
  Lykke til med planlagt potetåker! Dyrking av poteter i et område du planlegger å anlegge bed senere er forresten helt genialt! Poteter har nemlig en veldig jordforbedrende effekt! 🙂
  Ditt spørsmål om hosta i krukke på balkongen:
  Jeg er ikke sikker på hvilken type hosta du har i din krukke? Der finnes mengder av sorter. Noen er dvergvarianter. Andre får middels vekst- og atter andre blir enorme!
  Om du skal ha noen som gjør litt utav seg, så anbefaler jeg Hosta Fragrant dream, som får velduftende blomster. På min balkong har jeg brukt Hosta Fortunei.

 3. Takk for ros og gode råd om poteter. Du sier du ikke har så mye erfaring, men sitter likevel på veldig mye kunnskap. Takk igjen. Når det gjelder hosta så har jeg sorten Big Daddy.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: