Skjermer eller ikke på lampa i spisestua?


Da jeg i høst viste dere spisestua mi, lå den tilhørende lysekrona på gulvet.

Nå har jeg hengt lampa opp og fått ordnet det elektriske, så da var det på plass med noen nye bilder.

Se video fra stuene på Karlsfors nederst i saken!

Spisestua har fulgt familien siden møblementet ble kjøpt på slutten av 1940-tallet. I fjor vår var jeg så heldig å få overta de ærverdige møblene.

Opprinnelig hadde lysekrona glasskåler, men jeg kan bare huske at den hadde vanlige lampeskjermer. De var så slitte og medtatte at jeg rett og slett kastet dem (ikke ofte jeg kaster).

Les også: Lysekrone fra Nice på plass i finstuegangen

Lampa henger i taket med klare pærer, uten skjermer, og jeg synes det ble ganske fint.

Eller blir krona finest med skjermer? Hva slags skjermer bør jeg i så fall velge? Bør jeg prøve å skaffe de opprinnelige skålene eller kan jeg ha lampa skjermløs slik som nå?

Jeg tar gjerne imot innspill fra dere i kommentarfeltet under. Det følger også med to lampetter i samme stil, som jeg ikke har fått hengt opp ennå.

9 kommentarer

 1. Tja.. gjerne skjermer synes nå jeg.. Ble litt naken uten. Hadde du funnet tak i glass-skjermer som originalt var på lampen, haddet det vært best. Men kanskje ikke så lett? Forsøk i alle fall 🙂

 2. Takk for tilbakemelding. De originale er kanskje mulig å få tak i på markeder eller bygningsvernbutikker. Ville selvsagt vært mest “riktig”. Men med nye skjermer får jeg også muligheten til å freshe opp litt. Nei, dette er valgets kval:_)

 3. Du kan jo gjøre begge deler. Hvis du finner noen nye kule som passer inn, så kjøp de. Og hvis du finner typen som var originalt, kan du ha halve året med det ene og halve med det andre… Prøv også sånne kjøpe, selge bytte sider på Facebook. Utrolig hva som dukker opp der…. Særlig hvis det finnes bilder som viser skjermene sånn som de var… Verdt et forsøk… Eller Det fikser P1 på radioen hvis det finnes lenger, litt usikker på det…
  Lykke til uansett. 🙂

 4. Jeg ville ha droppa skjermene, men bytta ut pærene. Finnes mye forskjellig i lyspærer nå. Selv har jeg ei messinglampe i stua som jeg fjerna hele elekriske opplegget i og satt i 5 kubbelys. Stemningsfult, men kanskje ikke så praktisk:)

 5. Ja, hvis lampa skal være skjermløs, bør jeg nok jobbe litt med pærene. I hvert fall velge stor størrelse. Men jeg kan ikke bruke vanlige “krystallpærer” som er vanlig ikke å ha skjerm på, siden de bare har liten sokkel.
  Å skifte det elektriske til levende lys er nok ikke aktuelt i min spisestue, men her kommer du med en veldig god gjenbruksidè. I sommerstugan har jeg en krone for levende lys:_) Ingenting er mer stemningsfullt enn det.

 6. For en koselig stue du har! Er ikke dere andre enige?
  Lysekrona er jo selve prikken over i-en. Likte også alle putene og lysfatet:-).

 7. Jeg fikk tak i ekte svineblæreskjermer i gammel stil hos Christiania belysning, og ble veldig fornøyd med det på en lignende lampe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: