Potteskjuler i jugendstil med på flyttelasset


Jeg har tidligere fortalt om min forkjærlighet for jugend, en stil som var populær ved forrige århundreskifte.

Begynner du først å legge merke til dekoren og formen på gjenstander i jugend, kan det gå sport i det. Jeg liker så godt de bølgende linjene inspirert av blomster og planter.

Denne potteskjuleren i majolika er blant mine jugendfavoritter og selvføgelig tatt med på flyttelasset over grensa. Blomsterurnen er så raus og robust. Akkurat som huset mitt. Dessuten er fargene fine da.

Les også: Jugend-glede i svenskehuset

Jeg kjøpte urnen på gatemarked i Paris for fire år siden. Jeg mener å huske at jeg betalte 40 euro for den. Til å være helt uten skår og nag, synes jeg ikke det var en dårlig pris. Jeg har sett slike potteskjulere langt dyrere i Norge. I Frankrike går forresten jugendstilen under navnet art nouveau.

Jeg har en jugendpotteskjuler til, som jeg kjøpte da det ble avholdt gårdsauksjon hos naboen hjemme i Indre Østfold. Den skal dere få se senere…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: