Spisestua på Karlsfors før og nå


Kakkelovnen er den samme, men den gamle tapeten og den doble skyvedøra mellom spisestua og salongen er borte.

Jeg er så heldig å ha fått noen gamle bilder, som viser hvordan det var på Karlsfors før i tiden. Slike bilder er gull verdt når en ønsker å tilbakeføre huset i mest mulig original stand. Jeg har tidligere vist dere gamle bilder av verandaen. Nå fikk jeg lyst til å vise dere dette av spisestua.

Den ene husselgeren, som har delt fotoskatten med meg, mener bildet av spisestua er tatt i 1960 eller senere fordi det står et fotografi av ham som liten gutt på skjenken. Slikt kan bare en innvidd vite. Husets historie fortelles best av menneskene som har bodd der.

Video: Se stuene på Karlsfors

Tapeten og skyvedørene var nok fra byggeåret i 1913. Dørene ble fjernet på 1970-tallet, ifølge selger.

Jeg synes det ble riktig så koselig foran kakkelovnen da jeg fikk pyntet til jul. “Tablået” står på trykk i juleutgaven av Lev Landlig.

Jeg har fått på plass spisestuemøber etter mine oldeforeldre og er i full gang med å henge opp nye trågardiner. Men jeg må innrømme at det begynner å klø litt i fingrene etter å starte renoveringen av stuene.

Jeg drømmer både om gammeldags tapet og doble dører. Det må vente litt, derfor har jeg begynt å ta i bruk rommene slik de er.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: