Julegløgg – noe å varme seg på


Det følger med visse “frynsegoder” å ha fritidseiendom i Sverige, slik som lett tilgang på billig mat og alkohol. Jeg har ikke hatt lyst til å skrive om harryhandlingen på bloggen, men gjør et unntak nå. Det er jo tross alt en del av grenselivet.

Da jeg fikk øye på denne gløggflaska på Systembolaget, måtte jeg legge flere i handlekurven. Jeg smeltet fullstendig for den koselige, gammeldagse etiketten med paret på skøyter. Jeg er og blir en nostalgiker.

Jeg synes også navnet Herrgårdsgløgg passer utrolig bra, siden min eiendom tidligere har vært kårbolig nettopp på en herregård. Flaskene tar seg flott ut i flaskeholderen jeg kjøpte på antikkmarked i Nice for tre år siden.

Heldigvis smake innholdet godt også – fremstilt etter en gammel og tradisjonell oppskrift, av hvitvin smakstilsatt med eksotiske krydder og appelsin. Noe å varme seg på i den kalde førjulstida. Pressglassene fra Ikea er fine å drikke av, selv om drikken er rykende varm. For du holder jo glasset i stetten.

Jeg foretrekker hvit gløgg framfor den røde, som jeg ofte synes blir for søt og klissete. Utvalget av gløgg er mye større i Sverige enn Norge, noe å tenke på dersom du skal ta en harrytur før jul. Men Herrgårdsgløgg er produsert av Arcus i Norge, står det å lese på etiketten, så gløggen må trolig være å få kjøpt her hjemme også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: