Lysekrone fra Nice på plass i finstuegangen


Gangen skulle vært pusset og malt, så jeg begynner kanskje i feil ende. Men lys skal en jo ha. I helga fikk jeg hengt opp prismekronen, som jeg kjøpte på antikkmarked i Nice. Det skal sies at prismene trengte en god vask med salmiakvann.

Du verden så mye lettere det er å gå i trappa når det er lys i gangen. Jeg hadde aldri gjettet at det skulle være bedre lys, som jeg ville sette mest pris på med en jålete prismekrone. Men det er det altså. Jeg begynner å bli praktisk anlagt, skjønner jeg.

Se video fra antikkmarkedet i Nice nederst i saken!

Likevel gir funklende prismekroner en helt spesiell stemning, som andre lamper ikke kan gi. Med en gang jeg fikk øye på prismekronen, tenkte jeg at den ville passe fint til finstuegangen på Karlsfors. Passe viser det seg at den også gjør; ikke for stor, ikke for liten. Tanken om å henge kronen i kammerset i stedet, har jeg helt slått fra meg.

Prismekronen skaper en litt borgerlig og byaktig stemning. Akkurat som en skulle befinne seg i en herskapsleilighet på Frogner. Men så er vi altså langt ute på landet. Den kontrasten liker jeg.

Eneste skåret i gleden er at et par prismer knuste på veien fra Frankrike. Jeg som til og med fikk kjøpt prismer, som jeg så manglet, av en annen handler på markedet. Det spørs om jeg ikke må ta meg en ny tur til Nice.

4 kommentarer

  1. Nydelig! På det øverste bildet kommer alt riktig til sin rett! Deilig atmosfære.
    Det er så fint med alt treverket også, lekker perlspont både i taket og på veggene.
    (Ble lysekronen med hjem på flyet, eller kjører du bil dit ned?)

  2. Ja, det øverste bildet viser godt hvordan det er i gangen hos meg nå. Lysekronen ble med hjem som håndbagasje på flyet.

  3. Den prismekrona gjorde susen gitt! Vi har et vennepar som arvet en litt mindre av hennes mamma – og den henger på do – lekkert!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: