Den vakre høsten


Det er som om høsten gjør seg lekker, for at vi skal like den bedre. Jeg tok disse bildene en morgen i oktober.

Rimet lå på bakken og frostrøyken sto fra innsjøen. Jeg ble slått av hvor vakker høsten egentlig er. Noe av det beste med livet på landet er nærheten til naturen og vekslingen mellom årstidene.

Gylne høstblader og krystallklare frostroser. Varmt og kaldt. På en og samme tid. Konstraster. Ikke noen tvil om at høsten er vemodig vakker.

Det er overgangstider. Med disse bildene må vi vinke farvel til sommeren. Bare hengekøya står tilbake. Jeg er glad jeg har fått løkene i jorda. Det gir håp om hva som skal komme. Men nå er det høstens skjønnhet som gjelder.

4 kommentarer

 1. Hei!!
  Jeg abonnerer på Lev Landlig og elsker det bladet!! Jeg var faktisk syk da det forrige bladet kom så jeg lå i sofaen og leste det om og om igjen… Jeg fant da den lille rubrikken der det stod om bloggen din, og lå da og leste hele bloggen fra start til slutt!! Kjempe spennende!!!!
  Dette er virkelig min egen drøm!!!
  Etter at jeg begynte å lese bloggen så venter jeg spent hver dag på ett nytt innlegg!!
  Jeg sitter også på finn og ser om det er en drøm der ute, men har enda ikke sett det akkurat slik det er i hodet mitt! Men etter å ha sett Karlsfors, fikk jeg opp håpet, for der var drømmen min!
  Nydelige bilder av en vakker høst natur! Jeg elsker høsten og det som følger med den.. Fyr i peisen, talgalys, nydelig farger og spennende lys i naturen!
  Ønsker deg en flott høst uke!!

 2. Hei, Nina Alise.
  Takk for pene ord. Det er veldig hyggelig at du liker bloggen og huset mitt!
  Hvis andre blir inspirert til å forfølge drømmen sin ved å lese bloggen, så er jo det storveis:_)
  Du må ikke gi opp. Plutselig finner du drømmestedet. Det skjedde altså for meg i fjor høst. En kamerat fikk tilslaget på et kjempekoselig torp sist uke, så det er muligheter.
  Ha en flott høstuke du også.

 3. Varmen som kommer av fyring er den deiligste!! Jeg bruker ikke elektrisitet i huset mitt, selvfølgelig varmekabler på bad, men ellers i huset har jeg ingen ovner… Ved gir en lunhet som setter seg godt i veggene og luften blir ikke så tørr som med bruk av panelovn!
  Deilig å ha “tutlet” med veden selv, for så å nyte lukt, lyd, varme og kos som kommer med fyring!!
  Deler mine erfaringer med fyring:
  Får å få full fyr ved første forsøk har jeg alltid all trekk på full åpning! Ha gjerne luken til ovnen litt på gløtt, for å få inn oksygen!
  Skikkelig tørr ved er jo en selvfølge ellers blir det ikke varmt..
  Begynn med småved og når du legger inn større kubber må du passe på at det er “luftig” under…
  Hvis det er vanskelig å få god nok trekk, foreks hvis det er vindstille ute, så åpner jeg nærmeste terrasse dør. Da ulmer det godt i ovnen!!!!
  Kan selvfølgelig være at du kunne alle disse “triksa”, men erfarte nettopp på en turistforeninghytte at en eldre mann ikke kunne fyre i det hele tatt!! Så disse triksa, som jeg tar som en selvfølgelig å kunne, kom godt med i en hytte som viste 6 grader!! 😉
  Du må hilse kompisen din og gratulere han med flott “stue” i skogen!!! Dere er heldige som får realisert drømmene deres!!!
  Stau pau!!!!! 😉

 4. Nei, mange av disse triksene var helt ukjente, så takk skal du ha. Enig med deg at vedyring gir en spesiell varme, men litt elektrisitet må en jo ty til, spesielt når en ikke bor i huset daglig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: