Påskeliljer og tulipaner i jorda


Ikke langt fra der jeg vokste opp var det et feriehus med en overgrodd hage. Eierne var sjelden der, og stedet sov liksom en tornerosesøvn. Hver vår spratt det opp påskeliljer, pinseliljer, krokus og scilla.

Blomstene holdt seg ikke bare i bedene som ennå var inntakt. Her og der i plenen blomstret løkene. Det var som stedet våknet opp fra søvnen. Så fargerikt og velduftende var det. Jeg kom dit ofte som barn.

En gang dristet jeg meg til å plukke en lilla krokus, som jeg hadde i en liten vase på rommet. Blomsten varte i dagevis, fordi jeg satte den i kjøleskapet hver kveld. Jeg var kanskje sju år.

Barndomsminnene fra Indre Østfold kom til meg i helga. Jeg har nemlig plantet blomsterløk på Karlsfors. Det er nå du legger grunnlaget for vårens blomsterprakt. Løkene må i jorda en stund før frosten setter seg i bakken, slik at de rekker å slå røtter.

I bedet langs vestsiden av huset planet jeg tulipanløk. Det dukket opp noen tulipaner i våres og jeg har fylt på litt. Effekten blir størst hvis du samler samme blomsterslag på ett sted.

I kanten av hagen, ned mot uthuset, har jeg plantet påskeliljer. Tanken er at blomstene skal stikke litt tilfeldig opp av plenen. Kanskje jeg klarer å skape følelsen av barndommens løkblomstring?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: