Anna Emilie Lanz – min svenske oldemor


Måtte bare vise dere bildet av min oldemor, Anna Emilie Lanz. Var hun ikke flott? Jeg er imponert over hatten. Og det tykke håret. Fotografiet hadde fått hard medfart opp gjennom årene, så jeg har fikset litt på det.

Heldigvis slapp jeg å gå til en fotobutikk. Alle med et minimum av datakunnskaper kan reparere gamle bilder enkelt og greit med bildebehandlingsprogrammer på nett. Det kan også være gøy å leke seg med ulike effekter, selv om bildet ikke er skadet.

Denne versjonen av bildet er behandlet i fotobehandlings-appen Snapseed. Mest for moro skyld.

Anna Emilie hadde nok vært hos fotografen noen år før hun giftet seg i 1914 og kom til Norge. Bildet skal bli med tilbake til Sverige og få henge på veggen i glass og ramme.

Som jeg har fortalt tidligere, kom morfars foreldre fra Värmland, og med mitt huskjøp over kjølen er jo ringen på mange måter sluttet.

Jeg fikk oldemors kopp med den svenske påskriften ”Snälle Faste".

Jeg husker bildet som barn i hjemmet til besteforeldrene mine. Nå har jeg endelig fått lånt fotografiet av en tante og kopiert det. Men bildet var skjemmet av en stygg brett. Kanskje oldefar hadde hatt bildet i lommeboka si?

Les også: Jeg er jo egentlig litt svensk

Med Photoshop har bildet blitt nesten som nytt igjen. Jeg har bestilt papirkopier i en fotobutikk på nett og gleder meg til å finne en passende ramme når bildene kommer i postkassa.

Her ser du bildet før og etter restaureringen i Photoshop. Bretten over ansiktet er fjernet og fargeballansen er rettet opp.

Photoshop er et godt verktøy for å fikse på gamle bilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: