Ting til å bli glad av på antikkmarked i Nice


På antikkmarkedet i Nice er det mange fristelser. Ting og tang til å bli glad av. Innbo jeg innbiller meg en gang har tilhørt de gamle, vakre husene her på den franske riviera.

Men du kan ikke kjøpe alt du får lyst på. Slik fungerer jo ikke verden. Du får heller se på markedet som en opplevelse i seg selv. En inspirasjon til å ta vare på og bruke de gamle tingene du allerede har. Litt nytt kan en likevel unne seg.

Se video: Fransk lysekrone til Karlsfors

Jeg kjøpte en elegant lysekrone med flotte, tunge prismer. Lampa skal jeg ha i forstugangen på Karlsfors. Om lysekrona ikke er antikk, er den i hvert fall av eldre dato.Gamle hus fortjener gammel belysning. Prisen var egentlig 150 euro, men jeg fikk den for 100 euro. Eurokrisa merkes også på et såpass snobbete sted som Nice.

Endelig fikk jeg også kjøpt meg en vannkanne i sink. Dekorativ og praktisk. Den vil ta seg bra ut på den nyrestaurerte verandaen, samtidig som at den har en nyttig funkskjon og ikke bare vi samle støv.

Les også: Bli med inn i forstugangen på Karlsfors

Jeg er litt stolt over at jeg klarte å få tak i en kanne der dysehodet er i kobber. Det er ikke så vanlig i Norge og tyder på at kanna i hvert fall ikke er en ny kopi. Kanna var priset til 30 euro, men jeg fikk pruttet den til 25 euro. Et kupp, spør du meg.

Det var jo også flere ting jeg kunne tenke meg. Men både lommebok og plassen i bagasjen setter sine begrensinger. En får nøye seg med litt fråtsing i bilder i stedet. Og tenke på at skapene hjemme er ganske fulle.

1 kommentar

  1. Skjønner godt at du “gikk i spinn” på et slikt sted…men som du sier, en skal jo ha det med seg hjem også….Var på Sicilia på forsommeren, bare så og så, kjøpte ikke noe. :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: