Leveggen ble til pinneved


Alt går ikke etter planen på Karlsfors. Og at jeg virkelig har ti tommeltotter, må historien om leveggen være et godt eksempel på. Eller?

Ganske flaut i grunn; ikke klare å sette oppe en prefabrikert levegg en gang, uten at det går galt. Hvordan skal jeg få til alt det andre, da?

Det startet så bra, jeg fikk begge elementene inn i bilen og greier.

“Stockholm” var navnet på serien, det passet liksom perfekt inn. En smak av den svenske hovedstad på mitt svenske landsted. Og attpåtil kjøpt i Norge, i norsk trevirke.

– Det blir sikkert lekkert, sa jenta i kassa på byggevarehuset på Alnabru. Hun mente det var et godt valg å kjøpe hvitmalte elementer framfor impregnerte. Jeg kunne ikke være mer enig.

Lettet over at det ikke var kontroll på grensa, jeg vet ikke om transporten var helt forsvarlig, kom jeg med leveggen til Karlsfors. Jeg rakk til og med å ta bilde til bloggen.

Veggen skulle bare festes. Ikke samme kveld, det ville bli for mye av det gode, men oppgaven var absolutt overkommelig dagen etter.

Men det var visst ikke bare-bare. For under monteringen falt plutselig den ene delen ned på bakken og ble knust til pinneved. Ikke helt til pinneved, men skaden var stor nok til at det ville bli mer lekkert med impregnerte materialer, for å si det sånn.

Les også: Verandaen får nye møbler og levegg

Fallet kan ikke ha vært på mer enn 40 centimeter. Men 1400 kroner gikk rett ut av vinduet. Og bare en halv levegg sto tilbake.

En slektning mente jeg burde ha snekret leveggen selv. Jeg sa at så handy er jeg ikke, og at montering av ferdige elementer er det jeg behersker. Men det var før den ferdige leveggen var en knust drøm. Kanskje jeg undervurderer meg selv?

Jeg mistenker at materialene i de ferdige leveggene er langt dårligere enn mine gryende håndverkskunnskaper. Hadde jeg orket, burde jeg krevd pengene tilbake. Fortsettelse følger…

Før drømmen om levegg på verandaen bokstavelig talt ble knust.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: