Hjemmelaget ripslikør på norgesglass


Vi legger ripshøsten på glass. Om noen måneder kan vi imponere med likør. Frisk, syrlig og rød. Akkurat som ripsbæret selv. Perfekt å servere ved juletider.

Jeg har satt ripslikør lenge før jeg fikk hage og ripsbusker. Men det er ingenting som å høste fra egen grøde. Derfor ble det rene høytidsstunden da jeg skulle lage likør i år. Egentlig lager likøren for det meste seg selv. Men det tar litt tid. Her snakker vi slow food.

Les også: Tapping av hjemmelaget ripslikør på flaske

Så nå er det bare å vente til desember. Jeg skal være på leting etter noen kule flasker å ha godsakene i.

Her er oppskriften på ripslikør:

Fyll et to liters norgesglass med godt moden rips.

Jeg brukte rips som hadde vært frosset siden jeg plukket bærene helga før.

Hell 400 gram sukker mellom bærene.

Tilsett deretter en halvflaske sprit (40-45 prosent). Det er viktig at spriten er uparfyrmert.

Snu på glasset to ganger daglig til sukkeret har løst seg opp.

Settes kjølig og mørkt i rundt fire måneder. Husk å snu glasset av og til.

Siles og tappes på flasker. Klar til å nytes. Oppskriften gir rundt 1 liter ferdig likør.

Les også: Rips og solbær i hus

PS! Slik ble det ferdige resultatet.

 

 

11 kommentarer

 1. Flott tips! Gremmer meg over at jeg ikke tenkte såpass langt selv, så kunne jeg ha hatt ripslikør til jul. Høres bare deilig ut.

 2. Mange blir positvt overrasket over hvor god likøren er. Du får tenke på dette når du skal høste ripsen neste år.

 3. NÅ skal jeg gjøre det! Tenkte først å lage rognebærlikør,men i og med at jeg har laget slik gelé kan det bli for mye av det gode. Skal heller bruke ripsen min til likør. Utrolig lekre bilder du har lagt ut, særlig det nederste!

 4. Hei
  Fant bloggen din da jeg googlet på ripslikør:) Følger deg jo på IG.
  Jeg har laget ripslikør, og den smaker bare sprit og ingenting rips. Brukte 60 %. Foruten spritens promille, ser at jeg har laget den på samme måte som deg og slik som jeg har gjort det med plommelikør (sistnevnte etter min oppskrift som jeg la ut på min blogg/ hidlesundet.blogspot.no) Plommelikøren er kjempegod! . Du har kanskje noen tips om hvordan jeg skal få mer smak? Har også laget solbærlikør, men den skal godgjøre seg et helt år. Så det blir sommerlikør:) Etter 6 mnd smaktilsette jeg den med kanel (etter oppskrift).
  Jeg har tappet likøren på små flasker funnet på Kremmerhuset.
  Forøvrig veldig fint innlegg! 🙂 Koselige bilder. Og din likør så god ut.

 5. Hei, Hjørdis. Så hyggelig at du fant fram til bloggen min. Tusen takk for hyggelige ord.
  Når det gjelder ripslikør, så lager jo den mest seg selv. Så det er ikke lett å si hva som kan være årsaken til at din bare smaker sprit.
  Min likør er veldig frisk og har en helt klar ripssmak. Mulig du bruker for sterk sprit. Min erfaring er også at likøren blir bedre og mer smaksrik, jo lenger den står. Jeg håper du får dreis på det. Ripslikør er veldig takknemlig å servere ved juletider.
  Jeg skal helt klart teste ut plommelikøren din:-)
  Vennlig hilsen
  Lars Johan

 6. Tusen takk for svar 🙂 Jeg tror jeg heller likøren tilbake i Norgesglassene og fyller på med rips fra fryseren. Så får de trekke noen måneder til. Jeg vil ikke gi meg:) Får nok prøve mildere sprit neste gang:)
  Lykke til med plommelikøren.
  Beste hilsen Hjørdis

 7. Hei! Ser det er et gammel innlegg men fremdeles er det akutelt. Skal lage ripslikør tenkte jeg, men det står ikke noe om
  Hbor mye rips du bruker? Fyller du det helt til kanten for så å tilføre sukker og alkohol?😊

 8. Hei. Jeg legger rips og sukker lagvis til glasset er fullt. Deretter heler jeg på spriten. Lykke til!
  Mvh Lars Johan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: