Å pusle med en gammel skammel


Innimellom de store oppussingsoppgavene, er det moro å pusle med småting. Overkommelige sysler, som er ferdig på en-to-tre. Slik som å anlegge et staudebed, lage tørkesnor mellom trærne. Eller male en gammel skammel.

Å tenke på det som er ferdig gir energi til å gå løs på oppgavene som ligger foran, selv om det utførte arbeidsstykket er aldri så lite.

Jeg har større ting jeg skulle ha malt, kanskje mer vesentlige saker jeg skulle brukt tiden på. Men ikke fortell meg at den vesle skammelen ikke er viktig for helheten, når Karlsfors en gang står ferdig i all sin prakt. Alle brikkene må som kjent falle på plass, for at puslespillet skal gi mening.

Jeg nøyde meg med ett strøk hvitmaling, slik at bringebærfargen som skammelen var malt i fra før, skinner gjennom. Jeg synes den laserte looken ble ganske fin. Det lille møblet ser eldre ut enn det er. Og ja, blomstene i muggen er fra egen hage. Å plukke blomster er fint pusleri det også.

4 kommentarer

  1. Er det forresten noen som vet hva den asters-ligende stauden i muggen heter? Jeg har den i bedet på Karlsfors, men den er helt ukjent for meg.

  2. Kan det være en Scabiosa-variant? Ligner veldig i formen. Scabiosa er viltvoksende rundtom, men da med lilla/fiolett/blålig farge, og som regel med kun en blomst pr stilk.
    Mvh Vidar

  3. Var veldig usikker, men jeg tror nok de har rett i at det er astrantia 😉 Det er jo kurvplanter dette her og det er mange, mange varianter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: