Markblomster: Fra grøftekant til hedersplass på bordet


Prestekrage, blåklokke, ryllik, timotei…Hvor mange kan du navnet på? Jeg må innrømme at denne buketten med markblomster har flere sorter enn jeg kan navngi. Men blomstene er ikke mindre kjente og kjære av den grunn.

Ekstra koselig blir det når blomstene er plukket av ivrige barnehender. Jeg var så heldig å få favnen full, helt uoppfordret. Klart blomstene måtte få hedersplassen på utebordet! Markblomstene er liksom grøftekantens barn; skjøre og unnselige, men du verden så vakre og livsbejaende.

Mang en grøftekant og slåtteng er blitt overtatt av ensformig vegetasjon. Langs landeveien ved Karlsfors er det et overraskende stort mangfold av markblomster. Nesten som i min egen barndoms blomstereng.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: