Verandaen blir hvit


Nei, jeg har ikke tenkt til å male hele huset hvitt. Det er bare min litt stygge og kjedelige veranda, men du verden så praktiske, som får ny farge.

At "sommarstugan” er kjekk å ha fikk jeg virkelig erfare sankthangshelga. Selv om regnet høljet ned, kunne mine gjester og jeg sitte ute hele kvelden uten å bli våte, takket være bølgeblikktaket. Her er det også plass til et utekjøkken med grill.

Jeg har tidligere fortalt om at jeg ble litt skuffet da jeg så verandaen for første gang. Den gammmeldagse sveitserstilverandaen på forsiden av huset er mer min stil. Jeg var fast bestemt på å rive det moderne påbygget, men en slik veranda er som sagt utrolig praktisk, så den skal få stå.

Verandaen har på mange måter blitt husets hjerte sommerstid. Det er her vi samles. Kanskje er det fordi man kan nyte utsikten mot innsjøen, uten å være avhengig av været?

Les også: Jeg prøver meg fram på verandaen

Siden verandaen har et annet uttrykk enn resten av huset ville jeg ha den i en annen farge. Jeg er nå nesten ferdig med å male den hvit utvendig. Jeg synes verandaen fikk et løft. Den slitne trappen er fjernet og skal erstates med en ny, litt mindre. Jeg har nemlig planer om å gjøre inngangen til verandaen smalere ved å sette opp levegger.

Innvendig var verandaen allerede hvitmalt, men det var behov for å male opp. Jeg er ferdig med to strøk. Nå gjenstår beising av gulvet. Jeg har prøvd å innrede verandaen, men ble ikke helt fornøyd. Det ble litt glissent. Utemøblene jeg hadde fra før, forsvant litt i det 25 kvadratmeter store rommet. Jeg har i løpet av våren kjøpt et brukt jernmøblemet med et to meter langt bord. Jeg tror det skal bli fint, bare jeg får fraktet alt fra Oslo. Fortsettelse følger…

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: