Plenklippingens velsignelse


Jeg har kjøpt meg gressklipper og klippet plenen på Karlsfors for første gang. En milepæl i mitt nye liv som hageeier.

Ingen traktor, som noen mente jeg burde skaffe meg, men en selvgående, bakhjulsdrevet doning jeg må gå etter.

Jeg synes plenklipping er undervurdert, ofte utskjelt som en tidstyv, til ingen nytte. Gresset gjør jo ikke noe annen enn å vokse og vokse og vokse.

Det må være hagearbeidets svar på oppvask. Et forfallent arbeid som aldri tar slutt. Men som er veldig takknemlig, spør du meg. Det blir jo så pent og ryddig med en gang. Og naboen ser det.

Jeg tror jeg liker plenklipping så godt fordi jeg kan la tankene fare, arbeidet stiller ikke altfor store krav til deg. I tillegg til at det blir pent og velstelt, da. Dessuten er det god trim. Med en tomt på fire mål får du svettet ut. Selv om klipperen er selvgående. Det er noe realt med plenklipping.

Du kommer i nærkontakt med eiendommen og blir kjent med hver eneste fure i jorda. Jeg har allerede fortalt at jeg oppdaget gressløken da jeg klippet plenen.

Deler av plenen var grodd igjen og var ikke klippet på mange år. De tidligere eierne i 50-årene har fortalt at plenen var langt større i deres barndom.

Jeg følte meg som en nyryddingsmann da jeg dro klipperen over den reneste engmark, med gresstufser og asketegner. Hagearbeid koker kanskje ned til å hindre gjengroing, holde naturen på avstand. Jeg er spent på når nyryddingen blir som resten av plenen. Må jeg så til?

Kanskje jeg burde ha litt kontrollert eng i deler av hagen. Det ville myket opp inntrykket. Og det kan jo hende jeg etter hvert synes plenklippen blir mer en forbannelse enn en velsignelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: