En duft av landet på stuebordet i byen


En av de største gleder du kan ha som landstedeier, er å plukke blomster og ta med hagens overflod til boligen i byen. Slik får du en duft av landlivet i asfaltjungelen.

Langs vestsiden av huset på Karlsfors står to prydbusker. Jeg hadde håpet det var syrin, men pinsen avslørte at det var en helt annen plante. Som egentlig er en grei erstatning for den trauste syrinen. Men hva er det egentlig? Blomstene ligner på en minivariant av hortensia. Hjelp meg gjerne med å navngi busken i kommentarfeltet under.

Uansett ble kvistene med hvite blomsterballer og noen blå akeleier flotte i vasen på stuebordet i Oslo. Det synes jeg i hvert fall selv. Akkurat nå er det disse blomstene hagen min byr på.

Noen drar kanskje kjensel på Karen Blixen-vasen fra Rosendal. På Rungstedlund hadde nettopp den store danske forfatteren en egen skårehage eller nyttehage hvor hun dyrket blomster til sine berømte blomsterarrangementer. Jeg har lyst til å dyrke noe for snitt i min egen hage også. Enn så lenge nøyer jeg meg med å lage buketter av det som dukker opp.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: