15 år gamle blondegardiner hengt opp på gjesterommet


Skal det være, så skal det være. En moderne mann vil ha gammeldagse gardiner.

Kall meg gjerne håpløs romantisk og sentimental. Men vinduene på Karlsfors må selvsagt ha hvite, gammeldagse blondegardiner. Det gir den rette stemningen, spør du meg.

Gardinene som fulgte huset var kjedelige og triste, men nå har jeg endelig fått opp mine egne. Det var den rene renselsen å få hengt opp nyvaskede gardiner. De trengte en vask, for gardinene hadde jeg selvsagt fra før, kjøpt som metervare til min første leilighet for 15 år siden (det var en leilighet fra slutten av 1800-tallet).

Fritidshuset er et så stort økonomisk løft at jeg må satse på gjenbruk av innventar. Dessuten innbiller jeg meg at det var lettere å få tak i slike gardiner for noen år siden, før minimalismen gjorde sitt inntog og det ble moderne med gardinløse vinduer. Derfor er jeg glad for at jeg kunne finne frem disse gardinene fra skapet.

Gardinene kler rett og slett rommet, spør du meg.

Jeg hengte gardinene på stangen som var der fra før. Fagene er for lange og subber gulvet, men det synes jeg bare er sjarmerende. Det minner meg om stuene til Karen Blixen på Rungstedlund, hvor gardinene faktisk ligger utover gulvet, etter dansk herregårdstradisjon.

Rommet, som egentlig er tiltenkt mine gjester, var det første jeg begynte å ordne. Det er deilig å ha en ryddig base å trekke seg tilbake til – når resten av huset står litt på hodet.

Jeg kommer til å ha lignende hvite trådgardiner i alle rommene på Karlsfors. Skal det være, så skal det være. En moderne mann vil ha gammeldagse gardiner.

Parafinlampen ble kjøpt på auksjon for mange år siden, men kommer først nå til sin rett. Den har fått et “løst” elektrisk opplegg og kan enkelt tilbakeføres for parafin.

Fra vinduet er det utsikt til herregården.

Jeg har to slike vaser i opalinglass fra begynnelsen av 1900-tallet. Denne fikk jeg av mormor som liten gutt og den andre er kjøpt på auksjon. Slike vaser var i par.

Over senga har det kommet opp bilder siden sist.

Ikke verst! Jeg må alltid se hvordan gardinene blir seende ut fra utsiden.

Å trekke seg tilbake i skinnet av parafinlamapa lader mine batterier.

Jeg tror ikke jeg skal gjøre så mye mer her inne. Deilig å tenke på at noe er ferdig.

1 kommentar

  1. Så utrolig koselig! Og så bra at du ikke begynner å skifte ut alt mulig, som tapeter og ditt og datt, men beholder mye av det opprinnelige i huset. Her er det atmosfære!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: