Jeg prøver meg fram på verandaen


25 herlige kvadratmetre til fri disposisjon. Jeg prøver å komme i orden på min overbygde veranda. Det er enklere sagt enn gjort.

Tidligere har mine uteplasser begrenset seg til en brøkdel av arealet, og det har vært en enkel sak å innrede. Plassen har styrt det meste.

Nå kan jeg ødsle med arealet. Jeg har gjort et innredningsforsøk, med møbler og ting jeg hadde fra før. Det ble ikke så dårlig. Møblene har jo lengtet etter et gammelt hus i årevis.

Men det ble litt glissent. Uterommet tåler mer, og eieren har på ingen måte en minimalistisk stil. Kanskje jeg skal få inn en daybed? Et loungehjørne i kunstflett? Eller utekjøkken? Jeg tror nok jeg må bo meg inn, se hva jeg egentlig vil med denne “summarstugan”. Og hva med blomster og planter? Fortsettelse følger…

Stolene i kunstrotting ble kjøpt for åtte år siden og er stadig like fine.

Kaffe for to – med krus i Ferdinand Finnes sitronmønster fra Porsgrund. Mer sommerlig kan det knapt bli. Det er kult med norsk design hos söta bror.

Skapet i bondegrønn lasering fra 1990-tallet har jeg fått av mamma. Jeg har planer om å male det i en annen farge…

Flaskeholderen er kjøpt på antikkmarked i Frankrike, mens muggen i steintøy sto igjen i huset da jeg overtok. Perleblomster under nettingen gir vårfølelse.

Monteret i hønsenetting er lett å lage. Jeg fikk ideen i et interiørblad.

Skapet er veldig praktisk, med plass til potter og annet hagestasj. Vakkert blir det også.

Verktøyskuff på verandaen anbefales.

Vårens pelargonia-avleggere har kommet i jorda. De ser stusselige ut nå, men bare vent å se om noen uker.

Det er praktisk å ha pottene på en krakk som enkelt kan bæres inn om natta for å beskytte plantene mot frost.

Krakken flyttes rundt – avhengig av hva jeg bruker den til. Jeg har fått spørsmål om jeg ikke skal male den, men jeg liker veldig godt den slitte looken. Er ikke dette ekte shabby chic?

Smijernsbordet med steinplate er arv etter en grandtante. Bordet ned ukjent alder sto opprinnelig på et hotell i Indre Østfold. Jeg har aldri sett samme bord noe sted, men bordbeinet med ørnehode finnes som rekkverk i København.

Bordet er pusset opp med svart bengalakk.

Det virker litt glissent. 25 kvadratmeter terrasse er ikke lett å møblere. Jeg må nok bo meg inn.

4 kommentarer

 1. Den grønne kommoden er jo helt knall!!
  Må bare si at jeg er misunnelig på dette stedet ditt.
  Synd du ikke var litt før ute med dette kjøpe. På hytta i Øymark hadde jeg samla mange gamle kjøkkenredskapet m.m. som helt klart hadde passet perfekt inn hos deg…men dette ble igjen der det var da vi solgte hytta. ….desverre nå da….

 2. Ja, det var synd, men tanken var veldig god.
  Det grønne skapet er ikke dumt. Jeg ble imponert selv over godt det passet inn og hvor praktisk det er.
  Veldig hyggelig at du viser interesse for stedet mitt:_))

 3. Mine pelargonium-stiklinger ser kvikkere ut enn dine 🙂 Bare i beskjed, så sender jeg gjerne noen med deg til Sverige.

 4. Hei, Janne Grete. Morsomt at en journalistkollega følger med på bloggen. Jeg har vel vært litt uheldig med stiklingene i år, så jeg er veldig takknemlig over å få noen fra deg. Vi kan eventuelt bytte, hvis mine kommer seg. Blir spennende å se om jeg finner en hagegnom når hele Nationen reiser til Berlin i slutten av måneden:_) Jeg er sikker på at også du har lyst på en.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: