Endelig vår i lekestua


Min lekestue som voksen.

Det er lenge siden jeg har gledet meg så mye til våren som i år. Jeg har nesten samme kriblende følelse som da jeg tok vårsjauen i lekestua som barn.

Bestefar snekret en lekestue til søsteren min og meg. Der tok jeg raskt styring. Inne i det vesle huset vasket og innredet jeg, mens på utsiden anla jeg hage med flere blomsterbed, sitteplasser og rompetrolldam. En sommer flyttet jeg like gjerne inn – lagde mat på en kokeplate og tok morgenstellet i en badebalje på utsiden. Jeg var kanskje 13-14 år.

Jeg har flere ganger tenkt på at denne lekestua har gitt meg de interessene jeg har i dag.
Karlsfors er blitt min lekestue som voksen.

Drivhus, kjøkkenhage, lysthus, frukttrær, grusganger, rosebed, en eng med solsikker…Ønskelista for hagen er lang. Jeg innser at jeg ikke får realisert alt det første året. Den første sommeren er det også viktig å få en oversikt over hva som finnes i hagen fra før. Jeg er veldig spent på hva som dukker opp i staudebedene.

Jeg klager ikke på utsikten fra verandaen. Skyvevinduene hadde håpløst 1970-talls preg, og sist helg røsket jeg dem like gjerne vekk. Jeg får heller kjenne vinden i håret.

Litt har jeg fått gjort på Karlsfors i vinter. Men jeg kom aldri i gang med noen oppussing. Det er ikke så lett å få gjort noe når du bare har mulighet til å være i huset i helger og knapt har fått varmen i rommene, før du må dra igjen. Nå har jeg to ferieuker og jeg skal bo ordentlig i huset for første gang. Jeg har kjøpt inn hvitmaling til kjøkkenet.

Verandaen har ingen ambisjoner. Det tiltrekker meg. Jeg har tenkt til å male den hvit også utvendig, siden den har et annet uttrykk enn resten av huset.

Planen er også å komme i orden i “summarstugan”. Jeg husker jeg ble litt skuffet da jeg så det moderne påbygget på baksiden av huset for første gang. Jeg var fast bestemt på å rive, men en slik veranda er utrolig praktisk, og jeg har bestemt meg for at den skal få stå. Nå tenker jeg nesten bare på hvor fint det skal bli på verandaen. Jeg har i flere uker fanatsert om sene sommerkvelder – familie og venner samlet i en raus loungegruppe under terrasevarmeren, med utsikt til innsjøen.

Jeg tror sommeren 2012 blir knall, nesten som det året da jeg flyttet inn i lekestua hjemme i Askim.

1 kommentar

 1. Vet du, skulle nesten ønske det var meg som var i ditt sted. Skjønner godt du har den følelsen som voksen, som du hadde som barn!
  Enig i det med verandaen – ikke pen, men sikkert utrolig praktisk!
  Og så fin beliggenhet huset har.-)
  Og når det gjelder alt som spretter opp av jorda fremover, la det for all del gro – ikke luk noe! Det kan være at det er sen staude som blir flott til høsten!!!
  Kos deg masse, lover å følge med.
  mvh lito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: