Jeg starter med kjøkkenet på landstedet i Värmland


I går hadde dagen endelig kommet. Jeg kunne låse meg inn i huset for første gang. Alt du ikke legger merke til på visning, må du bite i deg: En sprekk i ei vindusrute, panel som er skjøtet midt på veggen, et malplasert sikringskap på kammerset. Det er rart hvor forskjellig du ser på et hus før og etter at du er blitt eier. Heldigvis har jeg erfaring fra tre tidligere leilighetskjøp, så jeg kunne være forberedt på at jeg ville se huset med litt andre øyne nå.

Jeg klarte “å lande” uten å få den vonde klumpen i magen. Mine tidligere boligkjøp har nemlig lært meg også at du ikke skal undervurdere ting som må fikses og settes i stand. Det var en lærdom jeg hadde langt framme i pannebrasken på visning. En forutsetning for boligkjøpet var at jeg ikke måtte gjøre altfor mye med huset. Jeg har ikke lyst til å leve i et oppusingshelvete de neste ti årene. Det er drømmen om det gode landliv som skal leves ut.

Har jeg ikke fått fint kjøkken? Og finere skal det bli…

Huset er i rimelig god stand, i hvert fall ser det sånn ut. Foreløpig. Men selvsagt er det behov for å gå over med malerkosten. Det skal bli gøy! I går kunne jeg så smått begynne å legge planer for oppussingen. Det var deilig. Tiden fra du har fått tilsalget på en bolig til du overtar den, føles som et vakum. Jeg har lyst til å gjøre meg raskt ferdig med malearbeidet, slik at jeg kan bruke tiden i hagen til våren.

Kjøkkent består av noe original kjøkkeninnredning, noe av nyere dato. Den signalblå fargen skal vekk.

Det første rommet jeg har tenkt til å gå i gang med er kjøkkenet. Jeg håper jeg kan starte i romjula. De tidligere eierne var forut for sin tid og har malt kjøkkenet hvitt. Den fargen har jeg tenkt til å beholde. Opp gjennom årene har jeg også lært meg at en ikke for enhver pris må sette sitt eget preg på nyervervelsen. Mer tidsriktige farger på kjøkkent, med tanke på når huset er bygget, ville vært blått eller gammelrosa. For ti år siden hadde jeg nok valgt det, men nå har jeg lyst på hvitt. Jeg vil ikke bo i et museum. Det fine med panel, er at en bare kan male over med ny farge, hvis en får lyst.

Jeg må male tak, vegger, kjøkkeninnredning. Det blir nok grei skuring. Det store spørsmålet er hva som skjuler seg under linoleumen. Jeg håper selvsagt det er et tregulv i nogenlunde god stand, slik som i de andre rommene. Men kanskje blir det nødvendig å male gulvet. Uansett skal linoleumen ut.

Pepperkaker med blåmuggost smaker fortreffelig. Og ble mitt første måltid på Karlsfors. Det er vikitg å skape litt jul, selv om det ennå ikke er tid for innflytting.

6 kommentarer

 1. Likte at det var veranda på den ene siden av huset og overbygd uteplass på den andre, da kan du flytte det så du slipper å sitte i vinden.

 2. I begynnelsen hadde jeg tenkt til å rive den moderne, innglassede verandaen og sette opp noe som harmonerer mer med huset. Men verandaen er utrolig praktisk og skal få lov til å stå. Det er utrolig fin utsikt over Svensbysjøen derfra!

 3. Heisan. Veldig hyggelig blogg du har! Jeg kjente ikke til den før jeg så din melding på min egen blogg. Nå har jeg lagt deg til i blogglisten min, så da er det lettere å følge når du legger inn nye innlegg. Morsomt at du har et torp i Sverige du også!
  Ha en fortsatt fin romjul.
  Stein

 4. Takk i like måte. Alle som er på Grenseliv bør også sjekke ut din blogg; http://sommerhagen.blogspot.no/. Jeg kom over din blogg helt tilfeldig, men skal følge med heretter:-)
  Ja, vi blir flere og flere nordmenn med gård og grunn i Sverige, artig det. Fortsatt god jul til deg også.
  Mvh
  Lars Johan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: