I dag har jeg fått nøkkelen til huset på Karlsfors


I dag ble jeg formelt huseier. Beviset kom i en rekomandert postsending fra Sverige. Overtakelsen ble fullbyrdet på Grünerløkka postkontor, hvor jeg kunne hente nøkkelen innpakket i tørkerull. Planen for helga skulle være ganske klar: Den blir nok tilbrakt på svensk side av grensa.

I kveld kommer noen venner av meg på førjulsmiddag – og overtakelsesfest – i leiligheten i Oslo. Tanken på at jeg er blitt eier av et gammelt hus og en hage på fire mål, føles fortsatt uvirkelig. Skal jeg ha eiendomsprospektet synlig på salongbordet?

Siden det var praktisk umulig både for meg og selgerne å møtes på overtakelsesdatoen, som ble satt en gang i oktober, skjedde den på “distans”, for å bruke den svenske eiendomsmeglerens uttrykk. Men jeg har allerede truffet de nå tidligere eierne av Karlsfors. Da de skulle rydde huset for noen uker siden, ble jeg invitert til å komme for å plukket ut ting jeg ville ha. Det vil si kjøpe. Jeg har tidligere nevnt at huset har vært i samme familie, og det fantes en del møbler og løsøre som etter sigende skal ha vært i huset siden det ble bygget i 1913 og flyttet til nåværende tomt i 1918. Huset ble bygget som en kårbolig til herregården ved siden av, og inventaret kom visst derfra.

Mesteparten av møblene ble sendt til auksjon. For meg var det ikke noe mål å bevare en annen families tradisjon. Dessuten har jeg jo en del gamle ting selv, som nå endelig skal få sin ordentlige ramme. Jeg vil sette mitt eget preg på huset. Soveromsmøblene i nyempire kunne jeg derimot ikke motstå. Jeg har tidligere fortalt at soveværelset med mahognimøbler og kakkelovn gjorde inntrykk på visning. Jeg ble derfor veldig glad da jeg fikk muligheten til å kjøpe “sengemøblene” for en billig penge, mot at jeg vasket huset selv ved overtakelse. Jeg tror også selgerne ble veldig glade – for å slippe å bære det åtte deler store møblementet ned trappa.

Overtakelsen ble feiret med vennemiddag. Neste samling blir ikke i Oslo, men i Sverige.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: